log in

Odbornici SNSD-a izrazili nezadovoljstvom predloženim Nacrtom budžeta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predloženi budžet grada Bijeljina za narednu godinu je predizborni i politički budžet , a u najvećoj mjeri predviđen je za troškove administracije, izjavio je na pres konferenciji GO SNSD-a u Bijeljini šef Kluba odbornika Aleksandar Đurđević.

Đurđević je istakao da je samo za plate predviđeno 16,5 miliona maraka što je za oko 8 % više u odnosu na predhodnu godinu. Nezadovoljni su izdvajanjem sredstava na  pojedinim stavkama a kao primjer naveli su izdavajanje 740.000 maraka za održavanje kanala, dok se za subvencije u poljoprivredi izdvaja oko milion maraka.

Komentarišući neusvajanje izvještaja o radu JU Vrtić Čika Jova Zmaj , Đurđević je naveo da je riječ o političkoj odluci, te da je nepotrebno nanesena šteta ovoj ustanovi.

Komentarišući usvajanje Akcionog plana zapošljavanja odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Bijeljina Željko Grebić je istakao da je Vlada RS uložila oko 1,7 miliona maraka za zapošljavanje na području Bijeljine, zamjerivši gradskoj vlasti što ne izdvaja sredstva po ovom osnovu.

SNSD je od početka podržavao projekat izgradnje kanalizacione mreže u Bijeljine, ali nije zadovoljan načinom njegove realizacije i krajnjim rezultatom , jer se ovoj stranci kako navode svakodnevno obraćaju nezadovoljni građani.

Odbornici ove stranke na današnjoj pres konferenciji izrazili su nezadovoljstvo brojem realizovanih odgovora na odbornička pitanja i inicijative. Kažu da je od  54 postavljena pitanja odgovor dobijen na svega 21 pitanje, što je kako kažu neozbiljno.

Društvene mreže