log in

Besplatna škola ronjenja, jahanja i alpinizma za djecu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Projektom ,,Sport nije privilegija''  Udruženje podvodnih aktivnosti Tehničkog remonta Bratunac želi da djeca uzrasta 10 do 18 godina sa područja grada, naročito iz marginalizovanih grupa, steknu osnovna znanja iz oblasti ronjenja , jahanja i alpinizma.

Želja je i da se motivišu, da u budućnosti,  kroz sport budu što više uključena u društveni život. Sami sportovi nisu slučajno odabrani.

Prvobitno bilo predviđeno da školom sporta bude obuhvaćeno 70 toro djece u tri grupe, zavisno od opredjeljenja, ali se od toga moralo odustati.

Škola jahanja će se odvijati u Popovima u saradnji sa neformalnom grupom ljubitelja konja, škola ronjenja na zatvorenim bazenima Spa centru Etno sela Stanišići koje je ponudilo saradnju, jer su otvoreni bazeni u Dvorovima nepogodni zbog vremenskih uslova.

U realizaciji programa koji će trajati do 29. februara naredne godine i izboru djece kandidata,  Tehnički remont je sarađivao i sa Gradskom upravom Bijeljina, Centrom za socijalni rad i OŠ Jovan Dučić. Početkom marta 2020. predviđena je nova konferencija na kojoj će o  utiscima,  ali i o naučenom govoriti i djeca, sami učesnici škole.

Društvene mreže