log in

Spektar drink počeo sa ugovaranjem otkupa sirovine /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bijeljinsko preduzeće “Spektar drink” iz čije režije izlazi oko 120 kvalitetnih proizvoda i u ovo doba godine radi punom parom.

Posvetili su se remontu postrojenja i uređenju proizvodnih površina kako bi spremni dočekali proizvodno – prerađivačku sezonu. Mnogo se ulaže i u modernizaciju opreme, što je godinama unazad dokazalo sva dobra svojstva jer su kvalitetni proizvodi obezbijedili siguran plasman na domaćem i svjetskom tržištu. Važno je kažu u ovom preduzeću konstantno napredovati i ići korak naprijed.

Iako je prošla godina bila posebno teška i za proizvođače pa tako i za prerađivače u Spektar drinku su uspjeli ostvariti plan proizvodnje. Zabilježili su povećanje prometa za 5 odsto u odnosu na 2014.godinu i s dobrim razlogom povećali profit za 3,5 odsto. Nisu u 2015-oj zapostavili domaće poljoprivredne proizvođače, pa su sve viškove otkupili na ovom terenu.

U prošloj godini otkupljeno je oko 450 tona kupusa, a prije mjesec dana ušlo se u ugovaranje ovogodišnje proizvodnje i otkupa  semberskog brenda sa oko dvadeset kooperanata, koji su kaže Slavinjak probrani selektivno.

“Spektar drink” je daleko prepoznatljiv po tome što sirovinu plaća proizvođaču odmah po preuzimanju robe. Taj kontinuitet će pratiti i ubuduće. Imaju dobre razloge da se pohvale kvalitetom slatkog programa s obzirom na činjenicu da su u prošloj godini otkupili oko 1.000 tona voća. Ovim su ispunili plan proizvodnje i zadovoljili potrebe tržišta, ali i obezbijedili sigurnu zalihu, tako da 365 dana u godini mogu održati kontinuitet u isporuci gotovih proizvoda do kupaca.

U ovom preduzeću je politika poslovanja jasna, grešku na proizvodu ne smije uočiti kupac već ona mora biti na vrijeme otklonjena i to prije momenta nego što se proizvod pojavi na tržištu. Važno je napomenuti da do uspijeha u proizvodnji  i kvalitetu vode viši ciljevi koji su i ove godine jasno zacrtani. Vjetar u leđa dala je i i prošlogodišnja statistika, koja pokazuje da je promet na prostoru BiH povećan za 15 odsto.

U Spektar drinku je trenutno zaposleno oko 100 radnika ali se uveliko radi na zapošljavanju nove radne snage. Neki od njih su angažovani i u Službi održavanja, i trenutno rade na remontu opreme.

Gradi se i u krugu Spektar drinka u Patkovači. Naime u punom su jeku građevinski radovi na poslovnom objektu od 4.000 kvadrata, čije je svečano otvaranje planirano sredinom godine.

“Spektar drink” ove godine proslavlja dvadesetogodišnji jubilej od kada postoji , a navršava se i 25 godina matične kuće”  Izgradnja” u kojoj je “Spektar drink” počeo raditi kao poslovna jedinica.Širenje proizvodnih i drugih pogona omogućio je dobar plasman i svakodnevna potražnja proizvoda na tržištu, što dokazuje odličnu kadrovsku opremljenost, čijom su zaslugom domaći proizvodi ostvarili konkurentnost na domaćem i inostranom tržištu.

Medije

Društvene mreže