log in

"Garsonjera" pred bijeljinskom publikom /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Četvrtog dana pozorišnog festivala “Dani komedije” pred bijeljinskom publikom našla se predstava “Garsonjera” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Predstave narodnog pozorišta RS posljednje tri godine proglašavane su za najbolje na ovom festivalu. Upitan da li su takva očekivanja I ove godine, reditelj predstave Aleksandar Pejaković odgovorio je da bi za njega najveća nagrada bila kada bi Bijeljina dobila gradsko pozorište.

-Ja nagrade ne doživljavam lično. Za mene je to više način promocije vašeg divnog festivala. Volio bih da vas podsjetim da sam ja nastupao i na prvim danima komedije, tada u ulozi glumca. Zatvarali smo festival predstavom “Sapunica”. Drago mi je da i dalje pozivate amaterska pozorišta i s obzirom da čuvate tu tradiciju festivala za mene bi najveća nagrada bila kada bih čuo da se od naredne godine u Bijeljini osniva gradsko pozorište, rekao je Pejaković.

Glumica Miljka Brđanin nije krila oduševljenje nastupom pred bijeljinskom publikom, za koju kaže da ima i najbolje reakcije na ovu predstavu. Glumac Rok Radiša, kome je uloga u ovom komadu prva poslije završene akademije, primjetio je da je u današnje vrijeme ime to koje prodaje predstavu, te da glumci nerijetko rade i loše komade.

-Mislim da grešku prave naši veliki glumci koji zarad “brze love” naprave nešto za tri dana I onda obilaze nas po RS I prodaju  nam nešto što mislimo da je dobro. Tada uglavnom naša visoka očekivanja zamjeni razočaranjem, rekao je Radiša.

Tradicionalna pozorišna manifestacija "Dani komedije" u Bijeljini završava se večeras predstavom "Arsenik i stare čipke", Agencije "Scena" iz Beograda. LJubitelji pozorišne umjetnosti imali su priliku da u okviru dana komedije pogledaju predstave "Dobro došli u kabare" beogradske agencije "Jugoart", "Maratonci trče počasni krug", Sudentskog pozorišta sa Pala, predstavu "Hipertenzija" u izvođenju glumaca Agencije "Jugoart" i predstavu "Garsonjera" Narodnog pozorišta Republike Srpske. 

Medije

Društvene mreže