log in

Izložba "Balkanu sa ljubavlju iz Sibira"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu večeras je prikazana izložba "Balkanu sa ljubavlju iz Sibira" autora Andreja Slizevskog, ruskog pozorišnog umjetnika i slikara.

Među 120 djela koja će publika u Bijeljini moći da pogleda još sutra su slike rađene raznim tehnikama i sa motivima od pejzaža do religioznih motiva sa pokloničkih putovanja umjetnika po Rusiji, kao i fotografije. 

Izložba je dio projekta koje je organizovalo Udruženje građana srpsko-ruske zajednice "Zavet" iz Bijeljine, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u Sarajevu. 

Uz brojne građane, svečanosti su prisustvovali predsjednik "Zaveta" Savo Cvjetinović i ataše za kulturu Ruske ambasade Ana Ivljeva, kao i poslanik gradske skupštine sibirskog grada Bogotola Marina Danilenko. 

Gosti iz Rusije su u okviru projekta "Balkanu sa ljubavlju iz Sibira" bili i članovi Amaterskog dječijeg pozorišta "Globus" iz Bogotola, koji su danas za učenike srednjih škola u gradu izveli dvije predstave po djelima Antona Čehova i Aleksandra Sergejevića Puškina. 

Nakon Bijeljine, izložba "Balkanu sa ljubavlju iz Sibira" biće prikazana u Beogradu i Andrićgradu. 

Društvene mreže