log in

"Nasilje je neprihvatljivo" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učesnici društvenog I javnog života dužni su da se bore protiv problema koji je posljednjih godina uhvatio maha, zaključili su učesnici javne tribine “Nasilje je neprihvatljivo” koja je sinoć održana u biljenskoj biblioteci.

Važno je istakli su prepoznati problem I javno progovoriti o njemu jer borba protiv vršnjačkog nasilja polazi od najzanačajnije ćelije društva, porodice, a nastavlja se u školama gdje je neophodan veći nadzor nad djecom.

U rješavanje problema međuvršnjačkog nasilja uključen je I Centar za socijalni rad u Bijeljini . Sve što se tiče djece I maloljetnika prošlo je kažu kroz evidencije Centra, ali I dodaju da ranijih godina nisu imali ni jedan prijavljen slučaj međuvršnjačkog nasilja, međutim ove godine statistika pokazuje drugačije.

Podsjetimo, javnost se sledila u junu prošle godine kada je u dvorištu Osnovne škole Knez Ivo od Semberije u Bijeljini sedamnaestogodišnjak hicem u grudi ubio šesnaestogodišnjeg Stanka Gligorevića. Porodica ubijenog dječaka I danas smatra da je o vršnjačkom nasilju potrebno više javno govoriti.

Kroz ovakve vidove primarne borbe nastoji se probuditi svijest kod djece I roditelja, a misija će se smatrati uspiješnom ako se spriječi bar jedan slučaj vršnjačkog nasilja koje je prije svega potrebno prepoznati,te se osnažiti I prijaviti ga.

Medije

Društvene mreže