log in

Donatorsko veče za opremanje Dnevnog centra 31. jula /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dnevni centar za djecu s poteškoćama u razvoju u Bijeljini koji je izgrađen uz pomoć Vlade Јapana svečano je otvoren sredinom maja.

Ipak, centar još nije u potpunosti u funkciji jer je potrebno opremiti enterijer, obezbjediti namještaj I  didaktička sredstva. Dnevni centar raspolaže prostorom od 500 kvadrata i smješten je u zgradi Centra za socijalni rad čiji se završetak očekuje krajem ljeta. Kako bi se obezbjedila sredstva potrebna za opremanje Dnevnog centra 31. Jula će u hotelu “Drina” u Bijeljini biti priređeno donatorsko veče.

Centar za socijalni rad je, krajem juna u saradnji sa hotelom “Drina” I Centrom za smještaj I dnevni boravak djece I omladine ometene u razvoju iz Beograda realizovao trodnevnu edukaciju stručnog kadra u koju su bila uključena 22 polaznika, od kojih je devet radnika Centra za socijalni rad, a 13 polaznika defektologa, socijalnih radnika I psihologa.

U Bijeljini, prema podacima Centra za socijalni rad ima oko 700 djece sa posebnim potrebama. U timu zaposlenih stručnih radnika u centru od septembra planiraju da angažuju tri defektologa, a od prvog januara sljedeće godine, kada je planirano da dnevni centar počne sa radom punim kapacitetom, zaposliće još jedan broj stručnih radnika.

Medije

Društvene mreže