log in

Novi radovi na OŠ "Sveti Sava" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

U  OŠ „Sveti Sava“ tokom vikenda će biti postavljena nadstrešnica u školskom dvorištu.

Ovaj posao je još jedan u nizu projekata uređenja škole i poboljšanja uslova u kojima se održava nastava za šta je škola iz sopstvenih sredstava izdvojila oko 4000 KM.

-          Ova nadstrešnica biće višestruko funkcionalna. Đaci će ovdje moći da se sakriju od kiše ili snijega tokom velikog odmora u zimskim mjesecima, a tokom ljeta ovo će biti pozornica na otvorenom gdje planiramo održavanje igranki, kaže direktor ove škole Đorđe Mirković.

Od novembra prošle godine, kada je organizovano donatorsko veče kako bi prikupili sredstva za zamjenu stolarije, urađeno je mnogo. Tokom ljeta sređena je fasada, zamjenjena je sva stolarija i obavljeno još mnogo sitnih, ali značajnih radova.

I na ovome neće stati, jer su već u planu novi projekti nakojima se uveliko radi. Nakon fasade, na redu je unutrašnjost škole.

-          U toku je akcija Savjeta roditelja u kojoj se radi na prikupljanju sredstava za uređenje učionica i unutrašnjosti škole. U planu je i uređenje prostorija pored pekarca koji bi služili kao školski restoran, a na proljeće nas čekaju spoljašnji radovi, navodi Mirković.

Za sve ove namjene potrebna su sredstva, te će, prema riječima direktora, i u naredom periodu najvjerovatnije biti održano još jedno donatorsko veče.

Društvene mreže