log in

Vladika Hrizostom: Otvorimo srca - primimo ljubav Božiju /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini i poželio da danas svi otvore srca i u njih prime Gospoda, koji će ih blagosloviti.

"Upravo tako su i anđeli Božiji javili pastirima da će biti radost i spasenje cijeloga svijeta. Mi ga tako i doživljavamo, i dočekujemo, i borimo se da se danas useli u naša srca, ali još više da se On i ljubav NJegova useli u naše porodice i u naše živote, u naše zajednice i naše parohije", rekao je vladika Hrizostom. 

Vladika je naglasio da je Gospod spasitelj cijelog svijeta i svakog čovjeka pojedinačno. 

"Neka Gospod blagoslovi svako dobro koje smo danas molili od njega i da blagoslovi da bude srećna nova 2017. godina, koju ćemo, ako Bog da, uskoro dočekati po našem pravoslavnom običaju", rekao je episkop-zvorničko tuzlanski. 

Episkop Hrizostom je još jednom svim pravoslavnim vjernicima čestitao najradosniji praznik - Božić, poželiviši da bude srećan i blagosloven. 

"Čestitam još jednom svima srećan i blagosloven Božić tradicionalnim pozdravom Mir Božiji-Hristos se rodi", istakao je vladika Hrizostom. 

U toku božićne liturgije pročitana je i Božićna poslanica NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. 

Nakon liturgije vjernici, koji su se božićnim postom spremali za današnji praznik, pristupili su svetoj tajni pričešća, a potom krenuli domovima gdje će, prema tradiciji, u miru i uz bogatu prazničnu trpezu, sa porodicom proslaviti Božić.

Društvene mreže