log in

Svečani prijemi u Bijeljini i Ugljeviku povodom Dana RS /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, vijence na centralni spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu položile su delegacije organa uprave grada Bijeljina, Republike Srpske i zajedničkih organa BiH, predstavnici Gradske boračke organizacije i organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila, te delegacije Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Oružanih snaga BiH.

Nakon toga, organizovan je svečani prijem. 

Dan Repubike Srpske je poseban praznik koji je iznad svih politika i na ovaj dan tradicionalno šaljemo samo pozitivne poruke, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Svečanom prijemu prisustvovao je I ministar bezbjednost BiH Dragan Mektić, kao I zamjenik ministra za raseljena lica I izbjeglice u Savjetu ministara BiH Predrag Jović.

Na prijemu povodom Dana Republike uručena su priznanja najuspješnijim preduzećima u Bijeljini - "Telrad net", "ICM", "Tomić", "Kondor", "Petrić", "Agromarket", kao i zahvalnice uglednim gradskim preduzetnicima. 
U svečanom programu nastupio je Hor "Srbadija", dok je besjedu o Republici Srpskoj govorila učenica bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" Milica Veljančić. 

I u podmajevičkoj opštini Ugljevik Dan RS obilježen je 8. Januara. Načelnik opštine Vasilije Perić upriličio je svečani prijem na kojem je istakao da nikada ne treba zaboraviti one koji su živote ugradili u temelje RS.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić istakao je da RS sada treba sačuvati I unaprijediti, I omogućiti mladima da rade I žive normalno.

Društvene mreže