log in

Niske temperature prouzrokovale kvarove /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Niske temperature koje su zahvatile Semberiju od početka godine, prouzrokovale su kvarove u sistemu vodosnabdijevanja i snabdijevanja električne energije. Dok su potrošači gradskog grijanja ovaj put ostali pošteđeni. A svi oni koji planiraju put mogu da računaju na redovno saobraćanje autobiskih linija sa bijeljinske autobuske stanice.

Usled niskih temperatura, na pojedinim mjestima na području grada došlo je do zaleđavanja vodovodnih cijevi, iz tih razloga iz Vodovoda i kanalizacije, apeluju sugrađanima da na vrijeme zaštite sistem vodomjera kako ne bi došlo do havarije, kao što se dogodilo juče u stambenoj zgradi preko puta CJB Bijeljia. Da se ne bi ovaj scenario ponovio narednih dana, važno je vodomjerni sat zaštiti stiroporom, staklenom vunom ili nekom drugom vrstom izolacije.

Juče je, oko 14:00 časova ostala van sistema 110 kilovatna stanica Bijeljina tri,koja je u vlasništvu  Elektroprenosa BiH, zbog čega je određen broj domaćnstava u gradu bio bez električne energije. Dežurne ekipe Elektro-Bijeljina odmah su reagovale, međutim,slična situacija se dogodila danas u ranim jutarnjim satima.

Iz Gradske toplane potvrdili su Areni televiziji, da svi korisnici gradskog grijanja redovno se snabdijevaju toplotnom energijom i da ove niske temperatrure nisu prouzrokovale kvarove na toplovodnoj mreži. Dok se sve međugradske i prigradske autobuske linije saobraćaju redovno bez kašnjenja, potvrđeno je iz Auto prevoznika – „Semberija Transport“.

Društvene mreže