log in

"Debeli" minus parališe automobile /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zbog velikih minusa od početka godine, veliki broj vozača ima problem sa paljenjem automobila.

Iz AMD savjetuju sve vozače da provjere kvalitet  akumulatora u vozilima, kako ne bi došlo do neprijatnih situacija prilikom startovanja automobila. Inače, loši vremenski uslovi mogu izazvati udese sa većom ili manjom materijalnom štetom, tako da naši vozači moraju obratiti pažnju na stanje na putevima prilikom upravljanja automobilom.

Zbog ekstremno niske temperature  vazduha, koja se noću spušta I do minus 23 stepena po celzijusu u pojedinim mjestima u RS, mnogi vozači imaju problem sa paljenjem automobile, jer se dešava da mraz oslabi akumulator, ali i da zamrzne nafta, pa čak i benzin. Problem sa akumulatorom se relativno lako rješava - dopunjavanjem sa drugog automobile.

Smrzavanje goriva je mnogo teže riješiti,tvrdi Slobodan Vujić iz AMD “Sigurnost”. U takvim situacijama jedino rješenje je Šlep služba koja će vas prebaciti do prve auto-radionice. Inače, prema rječima Slobodana Vujića ove godine nafta I gorivo nešto su  boljeg kvaliteta, tako da nisu imali prijavljenih slučajeva zamrzavanja goriva u rezervoaru automobila.

Inače,proteklih dana na putevima na području Bijeljine  I Zvornika  evidentirane su saobraćajne nezgode zbog loših vremenskih uslova za vožnju ali sa manjom materijalnom štetom.

U zimskim danima za zaštitu automobile najbolje je rješenje topla garaža, ukoliko vozači ne mogu to svom  četverotočkašu obezbijediti, iz AMD savjetuju  da pri startovanju, vozači ostave automobil pet do deset minuta da radi u leru, da bi se motor i ulje zagrijali, jer pri naglom kretanju postoji rizik da otkaže neki od zamrznutih dijelova motora. 

Društvene mreže