log in

Za posao sa rusima „Orao“ čeka potez Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U preduzeću „Orao“ željno iščekuju realizaciju takozvanog ruskog programa, odnosno obezbjeđenje licence za remont helikopterskih motora koji bi posao „Orlu“ osigurao za naredne dvije decenije.

Svjesni su da posao budućnosti zahtijeva velika ulaganja, te da za 18 mjeseci u licencu ali i dodatno opremanja „Orla“ moraju uložiti oko 10 miliona maraka. pa polažu sve nade da će uz podršku Vlade i resornog ministarstva uspjeti u svojoj namjeri.

Bijeljinski „Orao“ je posebno važno preduzeće za Republiku Srpsku, koje je do sada prošlo značajne faze razvoja i osposobljeno je da ide dalje. Blizu smo toga da potpišemo sporazum o saradnji sa ruskom Kompanijom „Klimov“ o remontovanju helikopterskih motora, i tada će nastupiti novo razvojno doba za „Orao“  , kaže resorni ministar Petar Đokić, tvrdeći da su na dobrom putu da zaključe ugovor budućnosti. Međutim, za realizaciju ovog razvojnog projekta u startu treba obezbijediti  oko 10 miliona maraka.

-Naći ćemo način da ova sredstva stavimo na raspolaganje „Orlu“ kako bi mogao da uđe u zaključenje ovog ugovora, što se ruske strane tiče potpuno je spremna i čeka se na naš potez, kaže Đokić.

„Orao“ ima odlične predispozicije da u većoj mjeri ubuduće razvije saradnju i sa Srbijom kaže Đokić i dodaje da su kroz dosadašnju saradnju sa ovom susjednom zemljom riješili pitanje preduzeća „Zrak“ u Tesliću koje je bilo u stečaju i kojem je prijetila likvidacija.

Posao sa Rusima u potpunosti bi osigurao poslovanje „Orla“, saglasni su i u rukovodstvu ovog preduzeća, međutim kako kažu prije svega je neophodno raditi na obuci ljudi, ali i uložiti znatna sredstva u opremu.

Društvene mreže