log in

Zašto u Bijeljini nema organizovane taksi službe? /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Oko 110 taksista registrovanih obavlja svoju djelatnost na području grada, iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove ističu da  taksi vozači imaju sve uslove za pružanje usluga našim sugrađanima.

Brigu o njima vodi nekoliko udruženja, a na pitanje da li treba sva ta udruženja objediniti u jedno,iz Odjeljenja naglašavaju da do sad nije bilo problema u funkcionisanju taksi službi.

Do prije 10 do 15 godina,naši sugrađani ali i posjetioci sa strane imali su dostupan telefonski broj taksi službe koji je bio istaknut pored Autobuske stanice. Taj broj je iz nepoznatih razloga uklonjen, tako da danas korisnici usluga taksi vozača moraju lično da ostvaruju kontakt sa prevoznikom. Međutim,taj potez je na samim taksistima da realizuju,a ne da Gradska uprava pokreće pitanje jedinstvenog telefonskog broja taksi službe.

Sastanak koji je održan između predstavnika taksi vozača i rukovodstva nadležnog Gradskog odjeljenja, protekao je u smjeru datog obećanja da će Gradska uprava učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne oko boljeg poslovanja taksi službe.

U ovom trenutku iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove,tvrde da  treba riješiti  konkretnije probleme, nego što je nepostojanje jedinstvenog telefonskog broja taksi službe.

Iz Turističke organizacije Grada Bijeljina, kažu  da nisu pokretali pitanje osnivanje taksi službe, ali da bi taj postupak podržali,kao jedan vid olakšice stranim turistima koji u poslednje vrijeme u  povećanom broju posjećuju naš grad.

Problem oko formiranja jedinstvene taksi službe,može se jedino riješiti Skupštinskom odlukom,gdje bi zahtjev uputilo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove,u čijoj je to nadležnosti.

Taj broj bio bi zastupljen i u Info-centru,koji  Turistička organizacija planira da otvori u dogledno vrijeme.

Na riješavanju problema oko pružanja kvalitetnije usluge taksi prevoznika,prevashodno moraju da utiču oni sami,to što postoji više udruženja,govori nam samo jedno,da nisu jedinstveni , i da unutar njih vlada ogromna konkurencija.

Iz Gradske uprave i Turističke organizacije Grada Bijeljina dato je obećanje da će uraditi sve što ide u njihovu korist,ali oko podnošenja određenih inicijativi,taksisti su prinuđeni da moraju pružiti lični angažman.

Društvene mreže