log in

Poljoprivrednicima prekipilo, u četvrtak izlaze na ulice /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kulminiralo je nezadovoljstvo poljoprivrednika u Srpskoj zbog situacije u agraru.

Predstavljeni Nacrt pravilnika o podsticajima uz dosadašnja dugovanja iz prošle godine bio je samo razlog više da proizvođači prelome u odluci, pa su na sjednici Upravnog odbora Saveza Udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske jednoglasno odlučili. 23 februarara će na dugo najavljivane proteste. Sa radnom mehanizacijom će poručuju na ulice Gradiške.

Stav poljoprivrednika je potpuno jasan, odbili su i ovogodišnji Nacrt pravilnika za podsticaje resornog ministarstva, ali i pozvali resorne ministre Stevu Mirjanića i Mirka Šarovića da podnesu ostavke jer kako kažu nisu ispunili njihova očekivanja niti su uvažili njihove zahtjeve.

Na Nacrt pravilnika zamjeramo jer nećemo dobiti podršku koja nam je potrebna u vrijeme kada je na snazi adaptirani SSP, kažu poljoprivrednici poručujući da sa ovim naznačenim u nacrtu ne mogu biti konkurentni.

Traže i da se na sajtu resornog ministarstva objelodane sve isplate prošlogodišnjih podsticaja jer kako navode sumnjaju da su pare namijenjene poljoprivrednicima otišle na drugu stranu.

Od Šarovića poljoprivrednici traže zaštitu domaće proizvodnje u skladu sa potpisanim ugovorima i zakonima, ali i uvođenje plavog dizela. Vladi Srpske su poljoprivrednici dali drugi rok od objelodanjeng prethodnog, za isplatu prošlogodišnjih dugovanja za podsticaje granica je kažu 12. mart.

Mi tražimo jedno, nadležni rade drugo poručuju u glas poljoprivrednici, pa to ih je napominju i natjeralo da 23. radnu mehanizaciju izvezu na ulice.

Društvene mreže