log in

Obilježen Dan vojske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradska boračka organizacija Bijeljina obilježila je danas Dan Vojske Republike Srpske i Dan semberskih ratnih jedinica u kojima je hiljadu boraca poginulo za stvaranje srpske države.

Borci 17 semberskih ratnih jedinica u sastavu Istočnobosanskog korpusa usješno odbranili zonu djelovanja i učestvovali u borbama širom Republike Srpske. Nakon 25 godina od osnivanja i 21 godinu od završetka rata, borci su ponosni na vrijeme provedeno u borbi za odbranu srpskog naroda i srpskih teritorija, ali takodje su nezadovoljni statusom koji imaju.

Treći pješadijski bataljon Oružanih snaga BiH baštini tradiciju VRS, a želja svih u ovoj jedinici je da se na zaboravi djelo boraca koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

Gradska uprava je pomogla obilježavanja današnjeg datuma, Dana  formiranja semberskih brigada, i ovaj datum će se i u narednom periodu obilježavati kao jedinstven datum  za sve borce u Semberiji.

Vijence na centralni spomenik poginulim borcima u proteklom ratu položile su brojne delegacije, a pomen za poginule borce služio je vladika zvorničko tuzlanski, gospodin Hrizostom.

Društvene mreže