log in

Hiljadu semberskih poljoprivrednika na Međunarodnom sajmu

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skoro hiljadu poljoprivrednika iz Semberije danas je posjetilo Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Semberski poljoprivrednici u Novi Sad su stigli sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, koji je rekao da je iz Bijeljine i ove godine došlo 19 autobusa. 

Mićić je naveo da semberski poljoprivrednici već deset godina organizovano dolaze na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu u okviru plana pomoći lokalne zajednice poljoprivrednicima. 

"Ovdje na Sajmu upoznaće se sa najsavremenijim dostignućima u svijetu kada je riječ o poljoprivrednim mašinama, agrobiznisu i agroproizvodnji", rekao je Mićić novinarima na štandu BiH na Sajmu. 

On je podsjetio da je Bijeljina prošle godine dobila posebnu nagradu Novosadskog sajma, kao najbolja jedinica lokalne samouprave. 

"Nagradu smo dobili zbog dobre saradnje sa Novosadskim sajmom, ali i zbog saradnje koja se ogleda u predavanjima, seminarima i sličnim aktivnostima, koje organizuju značajne poljoprivredne institucije iz Novog Sada", objasnio je Mićić. 

U Novom Sadu u toku je 84. međunarodni poljoprivredni sajam, na kome učestvuje više od 1.500 izlagača iz Srbije, kao i 60 zemalja Evrope i svijeta. 

Prvi put u istoriji Sajma zemlja partner je BiH, koja na zajedničkom štandu okuplja 28 kompanija iz te zemlje. 

Kapije Novosadskog sajma biće otvorene za posjetioce do petka, 19. maja.

Društvene mreže