log in

U aprilu smanjenje krivičnih djela za 20 odsto /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Broj krivičnih djela na području Policijske uprave Bijeljina smanjen je u aprilu za 20 odsto, rekao je načelnik Policijske uprave Žarko Ćosić.

Na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Bijeljina on je naveo da je u ovom periodu evidentirano 88 krivičnih djela, nadležnim tužilaštvima prijavljeno je 48 lica, od kojih su 16 povratnici u vršenju krivičnih djela i četvorica maloljetnika. 

Nakon jučerašnjeg napada na trojicu policajaca u Bijeljini Ćosić je rekao novinarima da je to drugi slučaj od početka godine, u 2016. godini dogodilo se pet napada na policajce, a u 2015. godini osam napada. 

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je da je u aprilu evidentirano 35 prekršaja, od toga sedam fizičkih napada, tri slučaja ometanje rada službenih lica i 11 slučajeva na suzbijanju prosjačenja. 

On je apelovao na roditelje i zaposlene u školama da u vrijeme maturskih svečanosti skrenu pažnju mladim ljudima da se uzdrže od konzumiranja alkohola i vožnje pod dejstvom alkohola. 

Inspektor sektora policije za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević istakao je da u aprilu nije bilo poginulih u saobaćajnim nezgodama, dok je 10 lica teže i 14 lakše povrijeđeno u 76 udesa. 

Prema njegovim riječima, najugroženija kategorija su pješaci, u aprilu su četiri pješaka teško i šest lakše povrijeđena, a uglavnom je riječ o licima starijim od 60 godina. 

Najčešći uzrok udesa su nepoštovanje odstojanja i oduzimanje prvenstva prolaza vozila, a 11 nezgoda izazvali su vozači početnici. 

Knežević je najavio pojačan nadzor i kontrolu vozila kojima se prevoze učenici na izlete i ekskurzije, kao i kontrolu alkoholisanosti vozača.

Društvene mreže