log in

Prodato sedam parcela u Industrijskoj zoni 2 /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Grad Bijeljina raspolaže sa četiri industrijske zone. Industrijska zona dva predviđena je  za laku industriju i mali biznis I prostire se na na površini od oko 40 hektara, između Ulice Stefana Dečanskog na jugoistoku i gradske putne obilaznice na sjeveru i zapadu.

Na dvije licitacije za prodaju zemljišta u ovoj industrijskoj zoni organizovanim u martu i aprilu ove godine, prodato je sedam parcela, saopšteno je iz gradske uprave.

Kupci parcela su preduzeća koja se bave obradom kamena, prodajom lijekova na veliko i proizvodnjom, prodajom i servisom vaga, kao i  fizička lica koja posjeduju drvno-prerađivačke i druge proizvodne kapacitete. Od toga, dvije parcele su kupila fizička lica, a dvije kompanije koje se bave veleprodajom lijekova, odnosno, proizvodnjom, prodajom i servisom vaga.

Početna cijena građevinskih parcela određena je prema podzonama i kreće se od 10 do 30 KM/m², a investitorima je pružena mogućnost plaćanja zemljišta u 60 mjesečnih rata bez kamate. na martovskoj licitaciji prodata su četiri parcele.

U aprilu su na drugoj licitaciji prodate tri parcele.

U Zoni su asfaltirane glavne saobraćajnice i postavljena javna rasvjeta, i omogućni brzi priključci na vodovodnu, kanalizacionu i elektro-mrežu. U blizini je i gasovodna mreža za koju se očekuje da ubrzo bude stavljena u funkciju, a preostala infrastruktura će biti građena uporedo sa izgradnjom objekata na prodanim građevinskim parcelama.

Radove u industrijskoj zoni dva nedavno je obišao I gradonačelnik bijeljine mićo mićić. On je tom prilikom istakao da će, nakon što su održane još dvije licitacije, prostor industrijske zone postati veliko gradilište.

Pored povoljne cijene i atraktivnog položaja preko puta Agrotržnog centra na magistralnom putu Bijeljina-Brčko, Mićić je istakao da je Grad za investitore u obezbijedio i mogućnost plaćanja zemljišta u 60 jednakih rata, odnosno, popust od 10 odsto za jednokratno plaćanje.

Pogodnosti su omogućene I prilikom pretvaranja zemljišta.

Rok za početak gradnje je dvije godine.

Glavni cilj Gradske uprave je da razvojem poslovnih zona kroz unapređenje poslovne infrastrukture i pružanje novog seta usluga domaćim i stranim privrednicima stvori uslove za novo zapošljavanje na području Grada Bijeljina, kao i šire regije – opština Ugljevik i Lopare, što će dovesti do ukupnog ubrzanog razvoja ovog dijela Republike Srpske.

Društvene mreže