log in

Ljetno radno vrijeme ugostiteljskih objekata /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugostiteljskim objektima  u narednim mjesecima omogućeno je ljetno radno vrijeme za jedan  sat duže. U proteklim danima Gradska komunalna policija već je na par mjesta intervenisala zbog nepoštovanja Skupštinske odluke o ljetnom radnom vremenu, a za jedan prekršajni nalog, ugostitelj je dužan da plati novčanu kaznu, u iznosu od 400KM.

Ovih dana stupila je na snagu Odluka Skupštine Grada, da u ljetnem periodu svi ugostiteljski objekti imaju mogućnost da produže radno vrijeme za jedan sat. S tim što se radno vrijeme razlikuje od lokacije samog ugodstiteljskog objekta, tačnije,da li se objekat nalazi u sklopu stambenih jedinica ili ne.

Kada je riječ o kontroli radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Grada, iz Gradskog odjeljenja komunalne policije ističu dobru saradnju sa Policijskom upravom Bijeljina.

Odjeljenje Komunalne policije u Bijeljini tokom prethodne godine izdalo je više prekršajnih naloga nego 2015. godine, a najveći broj prekršaja odnosio se na deponovanje i odvoženje komunalnog otpada, reklamiranje, te zauzimanje javne površine i izvođenja muzike uživo bez rješenja Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Društvene mreže