log in

Ženska zadruga dobila profesionalnu opremu za čišćenje vrijednu 7.000 KM /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ženska zadruga koja djeluje u okviru Fondacije "Lara" u Bijeljini dobila je  profesionalnu opremu za čišćenje vrijednu 7.000 KM kao donaciju međunarodne humanitarne organizacije "Ker internešnel".

Direktor zadruge Svetlana Rašević Sarić rekla je novinarima da su od početka rada u junu prošle godine prepoznati na tržištu po kvalitetu rada i konkurentnoj cijeni za čišćenje stambenih i poslovnih prostorija.
Prva Ženska zadruga u Bijeljini osnovana je s ciljem ekonomskog osnaživanja žena, pogotovo žena iz marginalizovane grupe starijih od 35 godina, koje su sposobne za rad, ali se teško zapošljavaju na tržištu rada.

U prvoj Ženskoj zadruzi radi trenutno 15 žena, a sve zainteresovane osobe za rad u zadruzi I dalje se mogu prijavljivati,jer  konkurs nije vremenski ograničen.

Članice Ženske  zadruge dobile su profesionalnu opremu za čišćenje vrijednu 7.000 KM kao donaciju međunarodne humanitarne organizacije "Ker internešnel".

Ova zadruga ima za cilj da sa kvalitetom I dobrom uslugom dobro se pozicionira na današnjem tržištu.

Kada kažemo da zaposlene žene u Zadruzi pripadaju marginalizovanoj grupama, ne misli se samo na žene koje su pretrpile neki oblik nasilja,nego I bilo kakvu vrstu diskriminacije.

Osim čišćenja, Ženksa zadruga ima u planu da u narednom periodu oformi grupe žena koje bi vodile brigu o starim licima, zatim uvrstila bi obuku šivenja ali I drugih zanatskih usluga.

Ženska zadruga ima za cilj da smanji nezaposlenost žena I poboljša njihovu konkurentnost, a njihova politika poslovanja bazira se na brzim odlukama I na efikasnim rješenjima u svakoj situaciji, zahvaljujući jasnoj strukturi rukovođenja I direktnoj komunikaciji sa saradnicima.

Društvene mreže