log in

Bogat program tokom Noći u Muzeju Semberije /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Muzeju Semberije u Bijeljini sino', povodom "Noći muzeja", organizovan bogat umjetničko-zabavni program, a manifestaciju je zvanično otvorio šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur.

"Muzeji su ponos svake regije, pa tako je i ovaj muzej sigurno ponos Semberije. Oni čuvaju starine, ali u njih treba unositi i stvari savremenog doba", rekao je Mur. Program povodom "Noći muzeja" počeo je u 17.00 časova edukativnom radionicom za djecu i roditelje "Arheolog ili paleontolog - pitanje je sad!", u okviru koje su se prisutni na kreativan i zanimljiv način mogli upoznati sa ovim zanimanjima. 

U 19.00 časova priređen je koncert učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković", a u 20.00 časova otvorena je izložba "Peglanje /ni/je robija", čiji su autori Tanja Lazić i Snježana Antić iz Muzeja Semberije. Izložba posvećena pegli prikazuje mnoštvo neobičnih i uglavnom nepoznatih činjenica o prvim pokušajima da se tkanina ispravi i uglača. 

I šef Misije OEBS-a praktično je pokazao prisutnima kako "barata" peglom. 

Organizatori su za najmlađu publiku u okviru ove manifestacije priredili prikazivanje crtanog filma, a pripremili su i zid po kojem su mogli da crtaju ili pišu. 

"Noć muzeja" u Bijeljini obogatio je i koncert Hora "Srbadija", kao i scenski prikazi u izvođenju gradskog teatra "Ubuntu". Od 22.00 časa do 1.00 čas iza ponoći publiku u Muzeju Semberije zabavljao je bijeljinski bend "Arka". Muzej Semberije u Bijeljini 12. put obilježava "Noć muzeja", jedinstven umjetnički spektakl koji se realizuje u više od 3.000 muzeja i u više od 30 evropskih zemalja.

Društvene mreže