log in

Muzej Semberije - Obilježena krsna slava /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Muzeju Semberije u Bijeljini danas je rezanjem slavskog kolača obilježena krsna slava ove ustanove - Sveti Ćirilo i Metodije.

Direktor Muzeja Momčilo Koprivica rekao je, obraćajući se brojnim gostima, da je danas, uz pominjanje svetitelja Ćirila i Metodija, najvažnije da se "svijeći pokloni, krstom prekrsti i Bogu pomoli, bez pretjeranih i pompeznih svečanosti". 

Koprivica je naveo da je ova ustanova u prošloj godini ostvarila 90 odsto planiranog posla. "Oranizovali smo 12 značajnih manifestacija, gostujućih i domaćih izložbi, promocije knjiga, te muzičkih manifestacija", rekao je Koprivica. 

On je naveo da ovaj muzej baštini sve ono što je vrijedno i ono na čemu počiva tradicija sembersko-majevičkog kraja. 

"Posjedujemo tri muzejske zbirke - arheološku, istorijsku i etnološku zbirku te zbirku za povremene i privremene izložbene radove", naveo je Koprivica. 

Kum slave Milan Lazić, koji je zaposlen u bijeljinskoj Gradskoj upravi, istakao je da je posebno zadovoljstvo biti biti kum ovoj ustanovi kulture za koju je, kaže, siguran da će i u narednim godinama uspješno raditi i obilježavati svoje praznike. 

On kaže da Gradska uprava, u skladu sa svojim mogućnostima i dinamikom isplate budžetskih sredstava, brine o svim korisnicima te redovno isplaćuje i zaostala dugovanja, ali i redovne plate. 

Društvene mreže