log in

"Preduzetnik" obilježio krsnu slavu i 110 godina zanatsko-preduzetničkog udruženja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Krsna slava – Spasovdan, bijeljinskog Zanatsko preduzetničkog udruženja „Preduzetnik“ okupila je u njihovim prostorijama veliki broj gostiju, ali i članova i saradnika,koji su svojim prisustvom uveličali slavlje.

Domaćin Mile Stević,kaže da Udruženje „Preduzetnik“ danas obilježava još jedan datum, riječ o jubileju - 110 godina dugoj tradiciji postojanja zanatsko-preduzetničkog udruženja.

Trenutni poslovni  ambijent za male preduzetnike i zanatlije, Stević ocjenjuje kao nešto povoljniji u odnosu na prethodne godine,zbog pozitivnih rezultata nakon ukidanja fiskalizacije. A boljem poslovanju svakako je doprinjela i saradnja u kontinuitetu sa Gradskim odjeljenjem za privredu.

Ove godine kum Slave Udruženju „Preduzetnik“,je Gradonačelnik Bijeljine, koji je iz opravdanih razloga izostao, ali je u njegove ime tokom obreda osvećenja slavskog kolača i žita, učestvovao Mile Pejčić.

Šef Kabineta Gradonačelnika Grada Bijeljina je uz čestitke kako domaćinu, tako i svim članovima Udruženja „Preduzetnik“, poručio da samo zajedničkim snagama i kroz dobru saradnju možemo stati u kraj ekspanziji sive ekonomije.

Važno je istaći, da je ove godine zabilježen pozitivan trend broja otvorenih zanatsko- preduzetničkih radnji u Bijeljini. Iz Udruženja "Preduzetnik" kažu da ih raduje ovaj podatak i da je krajem decembra prošle godine bilo aktivno 1.827 preduzetnika, odnosno 29 više u odnosu na kraj 2015.  Najviše je trgovinskih radnji, tačnije -  679.  Međutim, sve je više odjavljenih trgovinskih radnji- odnosno 136 se odjavilo za godinu dana,dok je - 89 prijavilo djelatnost.

Društvene mreže