log in

Nova mehanizacija na površinskom kopu "Bogutovo Selo" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na površinskom kopu "Bogutovo Selo" ugljevičkog rudnika uglja danas je u rad puštena nova mehanizacija u čiju je nabavku preduzeće "Rudnik i termoelektrana Ugljevik" /RiTE/ investiralo 7,2 miliona KM.

Prilikom puštanja u rad četiri nova "damper" kamiona, nosivosti 110 tona, direktor RiTE Đorđe Popović najavio je nastavak investicionog ciklusa na rudniku u Ugljeviku. 

"U cilju podsticanja što višeg stepena pogonske spremnosti u toku je procedura za nabavku polumobilne sekundarne drobilice vrijedne 4,3 miliona KM, nastavak izgradnje servisnog objekta i stalni zahvati na transportnim linijama, što je solidna osnova da u budućnosti ne brinemo za realizaciju zacrtanih planova u eksploataciji uglja", rekao je Popović. 

On je istakao da se nivo investicija održava i na Termoelektrani i najavio početak remonta 1. jula, koji će trajati tri mjeseca. 

Rukovodilac Radne jedinice Rudnik Rade Kosanović rekao je novinarima da novi "damperi" godišnje mogu da prevezu 1,5 miliona kubika čvste mase, što je udio od 10 do 15 odsto ukupne proizvodnje. 

Prema njegovim riječima, zanavljanje rudarske mehanizacije nastavlja se u kontinuitetu. 

Kosanović je dodao da je u proteklih pet mjeseci na Rudniku ispunjen plan proizvodnje od tri miliona kubika čvrste mase i 800.000 tona uglja. 

Izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika Dragiša Vidaković rekao je da je nabavka novih "dapmer" kamiona potvrda opredjeljenja rukovodsta RiTE za modernizaciju opreme u rudarstvu. 

Društvene mreže