log in

Radnici "Banje Dvorovi" i dalje čekaju isplatu sedam plata /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Nešto manje od mjesec dana je prošlo od poslednjeg susreta Gradonačelnika sa radnicima Banje Dvorovi, dogovor koji je tog dana postignut, radnici kažu nije ispoštovan.

Nezadovoljni sa dinamikom isplate novčanih sredstava, jer su im do sada isplaćene samo dvije plate, najavljuju ponovni  štrajk petog juna, a u međuvremenu, određen broj radnika planira da prestane dolaziti na radno mjesto. Ovakvu odluku pravdaju zbog neuplaćivanja putnih troškova, a ni toplih obroka.

Sindikat Banje Dvorovi tvrdi da oni nisu više Javna ustanova, nego socijalna, u prilog tome govori i treća ponovljena licitacija sedam  poslovnih objekata,uključujući i restoran Izvor. Za razlog propalih dosadašnjih licitacija navodi se da su pomenuti objekti ekonomski neisplativi, u šta radnici ne vjeruju.

Dodatni poroblem koči boljem poslovanju Banje,a koji se ogleda u razmomilaženju  radnika  sa novim rukovodstvom.Sindikat podsjeća da je bilo dogovoreno da svi rade za minimalac, što nije ispoštovano.

Sa druge strane, rukovodstvo tvrdi da takve izjave nisu tačne, svi rade za minimalac, ali da rješenje posle dugogodišnjeg nerentabilnog poslovanja nije moguće preko noći.

65 radnika koliko danas je zaposleno u banji Dvorovi, sedam mjeseci bez primanja odlazi svakog dana na posao, deset godina nisu dobili putne troškove, ali su ubuđeni da kad bi svi radili za minimalac,mogli sebi zaraditi plate, u suprotnom stupaju u štrajk petog juna.

Društvene mreže