log in

Osnovci do kraja školske godine u srednjoškolskim klupama

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učenici od drugog do petog razreda Područne škole u Račanskoj ulici u Bijeljini do kraja školske godine zamijeniće svoje neuslovne učionice boravkom u gradskim srednjim školama, najavio je direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Predrag Račanović.

Račanović je rekao Srni da su, nakon olujnog nevremena prošle sedmice kada je prokisla odavno ruinirana školska zgrada, učenici osam odjeljenja izmješteni u Gimnaziju "Filip Višnjić" i dva odjeljenja u Ekonomsku školu, koje se nalaze u blizini Područne škole Račanska. 

Mjesto za dva odjeljenja pronađeno je u centralnoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", gdje nastavu u posebnom objektu već pohađaju prvačići Područne škole Račanska. 

U dotrajalom objektu nastavu je pohađalo 12 odjeljenja sa 348 učenika do petog razreda. 

Račanović kaže da je izmještanje učenika urađeno u dogovoru sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i da su djeca oduševljena privremenim boravkom u uslovnim školskim prostorijama. 

Roditelji učenika i rukovodstvo škole očekuju da će do početka nove školske godine biti konačno riješen višegodišnji problem rada u neuslovnom objektu. 

U novu školsku godinu Područna škola u Račanskoj ulici upisala je 155 prvačića.

Društvene mreže