log in

Predstavljeno 19 potencijalnih projekata /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bijeljina je danas bila domaćin međunarodne "Biznis za biznis" konferencije o tretmanu voda, na kojoj su predstavnici sedam opština i gradova u Republici Srpskoj predstavili 19 potencijalnih projekata vrijednih 40 miliona evra.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić rekao je novinarima da su na konferenciji okupljeni investitori i najbolji proizvođači opreme u oblasti snabdijevanja pitkom vodom i tretmana otpadnih voda iz 11 zemalja, sa predstavnicima lokalnih zajednica u Srpskoj. 

"Nakon predstavljanja projekata, u nastavku konferencije će se u direktnim kontaktima pokušati pronaći najbolji modaliteti za njihovu realizaciju putem koncesija, javno-privatnog partnerstva ili na drugi način", rekao je Pejčić. 

Prema njegovim riječima, Bijeljina je predstavila četiri projekta, a na konferenciji su predstavljeni i projekti za Teslić, Istočno Sarajevo, Trebinje, Laktaše, Čajniče i Novi Grad. 

Konferencija o pitkim i otpadnim vodama održana je u hotelu "Drina" u organizaciji kompanije "Rezenva konsalting" /Resenva Consulting/ iz Novog Sada i Bijeljine, uz podršku Ambasade Austrije u BiH. 

Organizatori ocjenjuju da ovaj koncept konferencije omogućava da zainteresovane kompanije prilikom direktih susreta ostvare poslovnu saradnju. 

Učesnici konferencije sutra će obići prečistač otpadnih voda u Bijeljini, a kompanije će imati priliku da se predstave u izložbenom prostoru, gdje se održavaju neformalni sastanci učesnika i da prikažu nove tehnologije i dobru praksu tretmana voda u zemljama EU.

Društvene mreže