log in

Obilježena slava Grada Sv. Pantelejmon /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade Gradske uprave, u Bijeljini je obilježena gradska slava Sveti Pantelejmon.

Lomljenju kolača prethodila je liturgija u crkvi Svetog Đorđa, kao I svečana litija koja je prošla gradskim ulicama.

Gradonačelnik Mićo Mićić čestitao je građanima današnji dan, ističući da je Bijeljina učinila mnogo između dvije slave.

Čestitkama se pridružio I predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković koji je poručio da nas u narednom periodu očekuje niz projekata I aktivnosti.  

Kum slave ove godine je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, koji je istakao da će se dobra saradnja između Bijeljine I Novog Sada nastaviti u budućnosti.

Slavske svečanosti u Bijeljini traju već nekoliko dana.  U okviru “Pantelinskih dana” juče je upriličen svečani prijem za delgacije gradova pobratima I prijateljkih gradova.

Nakon toga, položeni su vijenci na spomenik poginulim borcima u odbrambeno- otadžbinskom ratu na gradskom trgu. Polaganju vijenaca prisustvovali su predstavnici RS u zajedničkim institucijama, poslanici u NS RS, predstavnici Boračke organizacije RS I durgi visoki zvanicnici.

Kao I svake godine, kruna “Pantelinskih dana” je duhovno veče održano u Centru za kulturu, a ove godine je, kao poklon našim sugrađanima za gradsku slavu, na gradskom trgu održan koncert “Tropiko” benda.

Manifestacija Pantelinski dani ove godine počela je 30. Jula I obilježile su je brojne aktivnosti, među kojima su I Savska regata, više koncerata, moto skup I sl.

Društvene mreže