log in

Gradska toplana: Počeo remont postrojenja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Do početka nove grejne sezone u bijeljinskoj Gradskoj toplani u toku je kotlovski remont, a nakon toga u planu je i rekonstrukcija magistralnog toplovoda u Ulici majora Gavrilovića. Kraj  ovogodišnje sezone Gradska toplona je ponovo zatvorila sa velikim iznosom dugovanja kako fizičkih, tako i pravnih lica, od kojih su najveći dužnici Osnovna škola „Sveti Sava“ i bijeljinski MUP.

Po završetku grejne sezone radnici u kotlarnici  gradske toplane prešli su na remont kotlovskog postrojenja. Ovaj posao koji se svake godine pred početak nove sezone sastoji se iz više etapa.

Početak radova na zamjeni pomenutog malog ekrana planiran je u toku ove sedmice, a krajni rok za završetak radova je 45 dana od datuma potpisivanja ugovora, zbog toga što poslove izvode treća lica. Inače, osim remonta u kotlovnici planirano je da se izvrši konstrukcija magistralnog toplovoda u Ulici majora Dragutina Gavrilovića.

Kada je riječ o dugovanjima, Gradska toplana ima problem sa uplatama korisnika već godinama u nazad u kontinuitetu, međutim iz bijeljinske toplane napominju da su na kraju ovogodišnje grejne sezone dugovanja nešto manja, nego prethodnih godina.

Iz Gradske toplane podsjećaju sve svoje korisnike da redovno izmiruju obaveze kako bi ovo preduzeće  imalo finansijsku mogućnost da spremno dočeka novu grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra.

Društvene mreže