log in

Sutra radovi na TS Bijeljina 1 zbog otklanjanja predhavarijskog stanja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sutra u periodu od 8 do 13 časova „Elektroprenosna kompanija BiH“ operativno područje Tuzla najavila je isključenje postrojenja zbog otklanjanja predhavarijskog stanja na jednom od elemenata njihove mreže, potvrđeno nam je danas iz Elektro-Bijeljine.

Do problema na distributivnoj mreži došlo je usljed enormno visokih dnevnih temperatura. Radovi će se izvoditi na čvornoj trafostanici Bijeljina jedan sa koje se strujom snabdijeva centar grada.

Elektro-Bijeljina je za sedam mjeseci ove godine preuzela 448.879.684 kilovat časova električnee energije, a u istom periodu realizovano je 413.328.773 kilovat časova. Ekstremne vreline su povećale potrošnju električne energije za 10 odsto, ali problema sa distributivnim kapacitetima nema, kažu u Službi upravljanja distributivnim sistemom Elektro Bijeljine i dodaju da se na području koje pokrivaju struja više trošila tokom zimskih mjeseci. Najveću potrošnju električne energije bilježe ipak na području radne jedinice Bijeljina.

U rukovodstvu Elektro Bijeljine kažu da u kontinuitetu bilježe stabilno snabdijevanje električnom energijom, pa s toga nisu ni zaprimili veliki broj pritužbi građana. Dodaju da do sporadičnih prekida u snabdijevanju dolazi na pojedinim dalekovodima koje je neophodno sanirati i rekonstruisati u narednom periodu.

Ćorić dodaje da će ove godine biti urađen projekat "Skada" za koji je potpisan ugovor, a rok za završetak je dvije godine. Elektro - Bijeljina podsjetimo, električnom energijom snabdijeva više od 110.000 kupaca.

Društvene mreže