log in

Počeli radovi na regulaciji korita Janje /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ako se uzme u obzir iznos  štete oko deset miliona maraka  u poslednjim poplavama kako na stambenim objektima tako i na poljoprivrednom zemljištu na području Mjesne zajednice Janja, onda je zasigurno nemjerljiva vrijednost  radova na uređenju riječnog korita Janja, što je potvrdio i prvi čovjek Mjesne zajednice Janja Azem Aletović.

Projekat je realizovan uz pomoć Gradske uprave Grada Bijeljina I Ministarstva za izbjegla I raseljena lica BiH koji ih je  povezao sa turskim investitorima, tačnije, Turskom razvojnom agencijom.

Za treći dio projekta sredstva su obezbijeđena od strane turske vlade, a što se tiče ostalih projektnih etapa zaduženi su krediti Svjetske banke, kao I jedan dio novčanih sredstava iz Fonda solidarnosti. Pošto se  na rijeci Janja,koja protiče kroz samo jezgro naselja nalaze  tri mosta, planirana je I njihova rekonstrukcija u narednom periodu.

Mustafa Gradaščević sadašnji  potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, a za vrijeme poplava bio je na čelu MZ Janja, podsjetio nas je na enormnu štetu koja je načinjena ovom semberskom naselju od vodene stihije.

Da će mještani naselja Janja, u neku ruku, biti sigurni od mogućih velikih poplava,  realizacijom započetog projekta na riječnom koritu, sve dok se ne izgradi Drinski nasip, potvrdio nam je I Mihajlo Stevanović; koordinator na Projektu:Regulacija korita rijeke Janje, čije preduzeće Vode Srpske ima nadležnost u realizaciji pomenutog projekta.

MZ Janja broji preko 3.000 domaćinstava, od tog broja oko 600 do 700 domaćinstava se nalazi neposredno uz rijeku Janja. Novi izgled riječnog korita svakako će doprinijeti ne samo estetskom izgledu naselja Janja, nego I većoj sigurnosti od vodene stihije.

Društvene mreže