log in

U prvih sedam mjeseci sudbonosno "DA" izgovorila 343 para /VIDEO/

foto: Matična služba foto: Matična služba
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prvih sedam mjeseci sudbonosno „DA“ ove godine izgovorila su 343 para u Bijeljini podaci su Matične službe Grada Bijeljina.

Poredeći broj sklopljenih brakova u ovoj u odnosu na isti period prošle godine, statistika pokazuje da je taj broj približno isti. U Matičnoj službi grada kažu da se u matičnu knjigu vjenčanih najviše imena upiše tokom jula i avgusta.

Demografi ipak baratuju podatkom da su u posljednje vrijeme sve izraženije migracije stanovništva iz sela u grad, mnogi se odlučuju otići i preko granica naše zemlje, što ozbiljno upozorava da mnoga sela ostaju pusta, još kada se u obzir uzme činjenica da i broj neženja raste, takav je slučaj i u semberskim i podmajevičkim selima.

Pored toga navodi Pašalić, veliki je broj i žena starijih od 35 godina koje nisu uplovile u bračne vode. Mnoge od njih su, ističe Pašalić, krenule u trku za školovanjem i karijerom.

I evidencije Matične službe u Bijeljini svjedoče o tome da se za sklapanje braka parovi uglavnom odlučuju u tridesetim godinama života. Izgleda da u ovom slučaju statistika jasno pokazuje kako razmišljanjem slijedimo trendove koji nas doduše približavaju Zapadu - ali u nekim od njegovih najgorih karakteristika.

Društvene mreže