log in

Delegacija Srbije posjetila Kompaniju „Orao“ /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U dvodnevnoj posjeti Republici Srpskoj boravi delegacija ministarstva odbrane Srbije, koje će posjetiti pored bijeljinskog Orla i Fabriku motora specijalne namjene na Palama te u Kosmosu.

Ovu delegaciju sutra će predvoditi ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

Delegacija ministarstva odbrane Srbije i resornog ministarstva Srpske na čelu sa ministrom Petrom Đokićem obišla je danas proizvodne pogone bijeljinskog preduzeća Orao, a sve sa ciljem da se detaljnije sagleda mogućnost unapređenja saradnje između Srpske i Srbije u pogledu kvalitetnijeg iskorištavanja kapaciteta namjenske industrije koji postoje u Republici Srpskoj. Radiće se na unapređenju i proširenju obima saradnje u okviru već postojećih projekata koji se realizuju u  Orlu već od ranije, izjavio je ovom prilikom ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske.

Orao je jedna od najboljih fabrika mašinske industrije na Balkanu, a čije je sjedište u Republici Srpskoj, ocjenjuju u ministarstvu odbrane Srbije

Ovo je značajan dan za Kompaniju Orao AD kažu u rukovodstu izražavajući želju za čvršćom saradnjom. Milan Prica, direktor bijeljinskog orla podsjeća da se ova kompanija bavi djelatnošću jedinstvenom na području Balkana, a da bi Orao opstao mora kaže sarađivati sa onima koji su jaki u obrazovnom i naučnom smislu.

Orao se održao do sada na uštrb radnika, sa manjim platama ali i kašnjenjem u isplati napominje Prica i dodaje da je upravo zbog toga značajna saradnja sa ministarstvom odbrane Srbije, što će kako kaže dati određene rezultate na nivou razgovora Vlada Srpske i Srbije.

Društvene mreže