log in

Obuka za vođenje grupa za samopomoć /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radionice samopomoći koje će biti sprovedene unutar ženskih udruženja  i organizacija imaju za cilj da osnaže socijalno osjetljive kategorije.

Jer se pokazalo u praksi da u većini slučajeva ženska populacija koja je pretrpijela rodnozasnovano nasilje ima problem sa niskim samopuzdanjem i veoma često su bespomoćne u riješavanju ličnih problema.

Osim Udruženja koja su usmjerena na poboljšanju društvenog položaja žene, u ovaj projekat uključene su i Sigurne kuće, u kojima se već duži vremenski period održavaju ovakve radionice. Jedna od njih je i Sigurna kuća u Banja Luci, koja obuku pružanja samopomoći odvija u dva programa.

Današnja radionica sprovodi se u okviru implementacije Projekta „Unapređenje međunarodnih standarda za zaštitu preživjelih na lokalnom nivou“ koji je finansijski podržan od strane Ureda UN Women u BiH, a u okviru šireg Projekta „Standardi i angažman za sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u BiH. A osim Fondacije „Lara“, učestovali su i Udruženja žena  „Snop“ iz Rogatice, „Most“ iz Višegrada i  „Forum žena“ iz Bratunca.

Društvene mreže