log in

Marković: Banja Dvorovi nema podršku ministarstva /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U drugoj nedjelji potpune obustave rada zaposlenih u Banji Dvorovi u Bijeljini predsjednik Skupština grada Slaviša Marković pozvao je danas na saradnju Ministarstvo zdravlja Republike Srpske kako bi bio riješen problem akumuliranog duga Banje od 1,9 miliona KM.

Marković je rekao novinarima da je odnos resornog ministarstva na čelu sa ministrom Draganom Bogdanićem prema Banji Dvorovi "maćehinski" u odnosu na druge banje u Srpskoj.

"Banja Dvorovi godinama ima ugovor sa Fondom zdravstva na samo 200.000 KM što je dovoljno za dva do tri mjeseca njenog rada, dok druge banje imaju milionske ugovore i pacijenti čekaju i po godinu dana da dođu na red", tvrdi Marković.

Kao dio naslijeđenih problema Marković je naveo i izmještanje Centra za banjsku rehabilitaciju iz Banje Dvorovi u Dom zdravlja u Bijeljini, čime je Banja izgubila nekoliko stotina hiljada maraka prihoda.

"Treba nam saradnja sa Ministarstvom zdravlja, Skupština grada je kao osnivač Banje Dvorovi već puno pomogla u ovoj godini i stojimo na raspolaganju radnicima i rukovodstvu da se nađu najbolja rješenja, spremni smo da razgovaramo, ali tražimo da i drugi budu na raspolaganju tim ljudima", istakao je Marković.

Prema njegovim riječima, Skupština grada je preduzela sve što je bilo u njenoj nadležnosti, od smjene rukovodstva Banje koje je ostavilo akumulirani dug od 1,9 miliona KM i negativno poslovanje u prošloj godini od 450.000 KM, do pomoći Banji od 85.000 KM u ovoj godini.

"Novo rukovodstvo je za osam mjeseci ostvarilo pozitivno poslovanje i jednu od najuspješnijih poslovnih godina u istoriji Banje Dvorovi. Uspjeli su da obezbijede otpremnine za 15 radnika i da smanje broj zaposlenih sa 85 na 52, što su neke od pozitivnih mjera novog menadžmenta", ocijenio je Marković.

On je istakao da Poreska uprava nije blokirala Banju Dvorovi zbog dugova iz ove godine, nego zbog neplaćenih dugova iz 2014/15/16. godine i neplaćanja reprogramiranih obaveza.

Marković je kritikovao korištenje Sindikata Banje Dvorovi u, kako kaže, dnevnopolitičke svrhe i ocijenio da politički obračuni neće nikome donijeti dobro ni dovesti do rješavanja godinama nagomilanih problema.

"Dajemo punu podršku radicima u Banji Dvorovi i njenom menadžmentu i spremni smo da razgovaramo sa Sindikatom i sa Upravom i da tražimo najbolja rješenja", rekao je Marković, predsjednik Skupštine grada Bijeljina koja je osnivač Banje.

Društvene mreže