log in

U nedjelju svečana sjednica povodom Dana grada /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom Dana grada Bijeljina u nedjelju, 24. septembra, najviša gradska priznanja biće uručena na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, najavljeno je iz Skupštine grada.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je novinarima da će biti dodijeljena 34 gradska priznanja pojedincima i kolektivima koji su podstakli razvoj Bijeljine u oblasti privrede, nauke i sporta.

Povelja grada Bijeljina biće uručena Švedskoj međunarodnoj razvojnoj agenciji /SIDA/ za izuzetan doprinos razvoju grada, u kome se posebno poklanja pažnja zaštiti životne sredine i afirmaciji razvoja lokalne zajednice.

Među 10 dobitnika Zlatne medalje "Knez Ivo od Semberije" je Konzulat Srbije u Banjaluci, za ukupan doprinos i podršku građanima Bijeljine u ostvarivanju njihovih prava i interesa kod organa Srbije.

Zlatnom medaljom grada Bijeljina biće nagrađen i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović za poseban doprinos poboljšanju privrednog ambijenta i razvoj infrastrukture u gradu, kao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić za značajan doprinos u pripremnim aktivnostima za izgradnju sistema za zaštitu od poplava u Bijeljini.

Svečana sjednica biće održana u Centru za kulturu "Semberija", s početkom u 19.30 časova, uz prigodan kulturno-umjetnički program.

Na današnjem međustranačkom sastanku dogovoreno je održavanje dvije sjednice gradskog parlamenta u narednih sedam dana. Nakon svečanog zasjedanja u nedjelju, prvo radno zasjedanje nakon ljetne pauze biće održano u utorak, 26. septembra.

Među 19 tačaka dnevnog reda biće izvještaj o izvršenju budžeta za pola godine, informacija o stipendiranju u Bijeljini i pripreme za jesenju sjetvu u Semberiji

Društvene mreže