log in

Podrška poljoprivrednicima za proizvodnju crvene paprike /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najmanje pedeset nezaposlenih sa područja Grada Bijeljina u narednom periodu pokrenuće organizovanu proizvodnju crvene paprike, sa sigurnim plasmanom i svom potrebnom edukacijom i podrškom koja će pratiti proizvodni proces.

Ovo je omogućeno u okviru projekta koji zajednicki implementiraju CCI, Grad Bijeljina, Zavod za zapošljavanje RS- Filijala Bijeljina, PI Sava Semberija i Ustanova za obrazovanje odraslih Dositej, o čemu je danas potpisan i memorandum o razumijevanju.

Projekat je vrijedan više od 210. 000 evra, a finansira ga Međunarodna organizacija rada. Grad Bijeljina učestvuje u projektu sa 27.975 evra.

Prema procjenama CCI, pojedinačna dobit koju bi  poljoprivrednici mogli ostvariti proizvodnjom na ovaj način kreće se od 10 000 do 15 000 KM.

Projektom je planirano i kreiranje sistemskih mehanizhama dugoročnog usklađivanja poljoprivredne proizvodnje sa ptorebama prerađivačkih kapaciteta.

Potpisnici memoranduma podsjetili su da će u narednih dvadesetak dana biti raspisan javni poziv i pozvali sve zainteresovane da se prijave.

Društvene mreže