log in

Povećan broj saobraćajnih nesreća /VIDEO/

foto: NTV Arena foto: NTV Arena
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina tokom avgusta izvršena su 103 krivična djela.

Nadležnim tužilaštvima podnesena su 94 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i to protiv 81 lica, od čega je 16 povratnika u izvršenju krivičnih djela i tri maloljetna lica.

U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je tokom avgusta devet krivičnih djela za koje je nadležnom tužilaštvu podneseno šest izvještaja protiv šest lica.

Kada je riječ o stanju bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina tokom avgusta došlo je do neznatnog pogoršanja stanja, ocjenjuju u Policijskoj upravi i dodaju da je evidentiran veći broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teže povrijeđenim licima.

Najugroženije kategorije u ovim saobraćajnim nezgodama bili su vozači, naime 26 vozača je zadobilo tjelesne povrede, u svojstvu suvozača i putnika povrijeđeno je 11 lica, a povrede su zadobila i četiri pješaka. Najveći broj saobraćajnih nezgoda registrovan je četvrtkom i to u vremenskom periodu od 12 do 16 časova.

Najviše saobraćajnih nezgoda tokom avgusta desilo se na gradskim ulicama i to 46. Odvijanje saobraćaja u gradu je otežano nakon izmjene režima saobraćaja, pa će u narednom periodu biti povećan i broj policijksih službenika u gradu koji će regulisati saobraćaj na kritičnim raskrsnicama, kažu u Policijskoj upravi.

U avgustu su provedene dvije pojačane kontrole saobraćaja koje su bile usmjerene na kontrolu brzine kretanja i kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju, pri čemu su evidentirana 374 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, pri čemu je 101 vozač isključen iz saobraćaja.

Stanje po pitanju javnog reda i mira na području Policijske uprave tokom avgusta je zadovoljavajuće, kažu u ovoj Policijskoj upravi i dodaju da je evidentirano ukupno 105 prekršaja protiv javnog reda i mira, a među najzastupljenijim prekršajima su i fizički napad u 40 slučajeva, te svađa, vriska i nepristojno ponašanje u 16 slučajeva, vrijeđanje drugog lica u 14 slučajeva, ali i ometanje državnih organa u vršenju javne funkcije i to u 14 slučajeva.

Biće nastavljene i aktivnosti na pojačanom obilasku i prisustvu policijskih službenika kod školskih objekata, a sve u cilju podizanja nivoa bezbjednosti učenika.

Društvene mreže