log in

Prikupljeno 25 miliona KM, potrošena 23 miliona KM

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U budžet Bijeljine je za prvih pola godine prikupljeno 25 miliona KM, a potrošena su 23 miliona KM, navodi se u izvještaju gradskog Odjeljenja za finansije koji će 26. septembra biti razmatran u Skupštini grada.

Troškovi Gradske uprave i Skupštine grada, takozvana javna potrošnja, ima učešće od 28 procenata u ukupnoj potrošnji u budžetu Bijeljine.

Izdaci za lična primanja Gradske uprave su 6,8 miliona maraka, za bruto naknade odbornicima 160.000 KM, dok je rashod po osnovu kamata na kredite i obveznice preko 600.000 maraka.

Budžet grada je nakon rebalansa 52,4 miliona KM, njegovo punjenje u prvoj polovini godine ostvareno je sa 98 procenata, dok su izdaci za izmirenje budžetskih rashoda ostvareni sa 82 procenta od plana.

Prihod od indirektnih poreza je 10,4 miliona KM, što je 46 odsto od godišnjeg plana, dok je od poreza na lična primanja prikupljeno preko dva miliona maraka, što je za 15.000 KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Među značajnijim ostvarenim prihodima su više od 5,2 miliona KM od pružanja javnih usluga i naknada za vode, protivpožarnu zaštitu, pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredno i za korišćenje prirodnih resursa.

Ministarstvo zdravlja Republike Srpske je u prvoj polovini godine u Bijeljinu doznačilo gotovo 814.000 KM za projekte i aktivnosti u oblasti zdravstvene i socijalne zašite.

U ovom periodu doznačeno je i pola miliona maraka iz Fonda solidarnosti Republike Srpske za eksproprijaciju u okviru sanacije nasipa za zaštitu Semberije od poplava.

Društvene mreže