log in

"Nasljeđe": Pismo podrške ministru Lukaču - oličenju časnog policajca

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" - Gradski odbor Bijeljina uputilo je pismo podrške ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču u kojem ističe da je on oličenje srpskog policajca, srpskog vojnika i časnog i poštenog ratnika.

"U posljednje vrijeme svjedoci smo medijske hajke na Vas, Vaš ratni staž i put, te smo mi, djeca poginulih boraca odlučili da Vam uputimo pismo podrške jer znamo koliki ste doprinos dali za stvaranje Republike Srpske i svoj maksimum u svakoj borbi u kojoj ste učestvovali. To dokazuju i mnogobrojna odlikovanja, među kojima su i Orden Miloša Obilića za hrabrost i Orden Karađorđeva zvijezda za uspješno komandovanje, koja ste potpuno opravdano dobili", navodi se u pismu podrške.

Napomenuvši da članovi ovog udruženje prate njegov rad, u pismu se naglašava da je ministar Lukač jedan od rijetkih koji, iako je rat davno završen, nastavlja svoju borbu i u miru u smislu očuvanja stabilnosti i opstanka Republike Srpske.

Onima koji pokušavaju da uruše njegov ugled, iz ovog udruženja kažu da mu samo zavide na njegovoj ratnoj istoriji i komandovanju.

"Ono što nas kao djecu poginulih boraca posebno oduševljava i raduje jeste Vaša snaga kojom se boriti za naš bolji položaj, jer znamo da svaki Vaš konkurs za prijem radnika u organ uprave i organizacione jedinice kojima rukovodite posebno pažnju obraća na djecu poginulih boraca i za to Vam možemo samo uputu dvije riječi - Hvala Vam", ističe se u pismu.

Iz Udruženja "Nasljeđe" Bijeljina navode i da su svjedoci sa koliko pažnje i poštovanja ministar Lukač pristupa porodicama poginulih policajaca, ali i porodicama srpskih policajaca koji su u kazamatima i pritvorskim jedinicama i kojima se još nepravedno sudi.

"Udruženje djece poginulih boraca 'Nasljeđe' - Gradski odbor Bijeljina upućuje Vam apsolutnu podršku u radu, u nadi da ćete i dalje uspješno nastaviti sa borbom za ovu kategoriju stanovnika Republike Srpske, za što bolje predstavljanje policajca Republike Srpske, a samim tim i predstavljanje i očuvanje Republike Srpske", naglašava se u pismu podrške ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču.

Društvene mreže