log in

Radnici nastavili štrajk pred zgradom gradske uprave

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radnici Banje Dvorovi nastavili su i danas štrajk ispred zgrade gradske uprave u Bijeljini, zahtijevajući isplatu osam plata, putnih troškova, te deblokadu računa ustanove.

Predsjednika Štrajkačkog odbora Zoran Ostojić poručio je da će radnici nastaviti proteste do petka, 13. oktobra, kada se očekuje vanredna sjednica Skupštine grada, na kojoj će biti riječi o problemima Banje i zaposlenih. 

Ostojić je rekao da Gradska uprava za dva mjeseca, od kada traju protesti radnika Banje Dvorovi, nije ponudila nikakvo rješenje za probleme u toj ustanovi. 

"Bićemo tu da nas ne bi zaboravili, ako oni uopšte imaju rješenje. Ne očekujemo mnogo, jer smo i dosad mnogo puta bili izigrani", rekao je Srni Ostojić. 

On je dodao da je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sada preuzeo na sebe da riješi određene probleme, kao prvo da se odblokira račun Banje. 

Radnik Banje Dvorovi Snežana Prodanović rekla je da je jučerašnji sastanak sa gradonačelnikom Mićićem tekao u pozitivnom smjeru, ali da će zaposleni Banje Dvorovi nastaviti da se okupljaju na protestima kako bi stavili svima do znanja da su radnici "iznad svega" i da se bore prije svega za svoje plate, pa tek onda za ostavke rukovodstva. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je juče nakon sastanka sa radnicima da je stečaj najgore moguće rješenje za njih, jer bi ostali bez posla, te da će u petak biti održana sjednica gradskog parlamenta na kojoj će se pokušati naći rješenje. 

On je dodao da je rukovodstvo Banje juče podnijelo ostavke, kao i da je Grad pomagao ovu ustanovu u proteklom periodu u skladu sa svojim mogućnostima.

Društvene mreže