log in

Podrška Vlade i Skupštine Srpske industrijskim zonama /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Teme važne za lokalnu zajednicu a samim tim i za Republiku Srpsku našle su se danas pred predsjednikom NSRS Nedeljkom Čubrilovićem i gradonačelnikom Bijeljine u zgradi Gradske uprave.

Gradonačelnik Mićić kaže da je Čubriloviću prenio i to da Gradska uprava, Skupština grada, pa i budžet funkcionišu dobro. Naglasio je da ovih dana očekuju isplatu 2 miliona maraka iz Fonda solidarnosti na ime dijela odštete tokom poplava za privredne subjekte.

Govoreći o realizaciji infrastrukturnih projekata u ovom dijelu Srpske predsjednik NS RS je naglasio da je izraženo opredjeljenje  Srbije, Republike Srpske, pa i grada Bijeljina da se ova regija što prije poveže saobraćajnicama sa Srbijom.

Čubriloviću su tokom posjete Bijeljini i sastanka sa čelnicima grada predstavljeni potencijali ove regije ali i ono što je do sada urađeno u industrijskim zonama, kojima se nastoje privući investitori i unaprijediti privredni ambijent Semberije, za šta gradonačelnik ima podršku Vlade ali i Narodne skupštine, naglasio je ovom prilikom Čubrilović.

Predsjednik NS RS kaže da ulaganja u razvoj realnog sektora predstavlja jedno od najvažnijih pitanja.

Čubrilović je ovom prilikom pozvao potencijalne investitore da pokrenu poslove u Industrijskim zonama na području Bijeljine.

Čubrilović koji je i Potpredsjednik DNS-a izjavio je danas da ne posjeduje nijednu informaciju o mogućem poskupljenju struje od nove godine, ali je istakao da će DNS, koji je i prošli put bio protiv toga, zasigurno razmotriti sve razloge zašto bi do toga trebalo da dođe. Naime, Ovih dana su se u pojedinim medijima pojavile informacije da bi od naredne godine moglo doći do poskupljenja električne energije u Srpskoj. Naime, kako je objavljeno naknada za obnovljive izvore energije sa prošlogodišnjih 0,0044 KM po kilovat času povećana je na 0,0053 KM što znači da će računi za struju u Republici Srpskoj biti veći za 0,7 odsto. Oglasili su se ovim povodom danas i iz  "Elektroprivrede Republike Srpske" . U saopštenju kažu da struja u Srpskoj neće poskupjeti i da nijedno zavisno preduzeće iz sistema "Elektroprivrede Republike Srpske"  nije podnijelo zahtjev Regulatornoj komisiji za energetiku za promjenu cijene električne energije. U saopštenju se navodi da se "Uvećanje cijene na računima za električnu energiju od 0,7 odsto ne odnosi na cijenu električne energije. Riječ je o posebnoj naknadi koja ne predstavlja prihod `Elektroprivrede Republike Srpske`, niti njenih zavisnih preduzeća". 

Prokomentarisao je Čubrilović danas u Bijeljini i odnose između koalicionih partnera na republičkom nivou, konkretno SNSD-a i DNS-a.

Tokom današnje posjete Bijeljini i nakon sastanka sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i predsjednikom Skupštine grada Slavišom Markovićem, predsjednik NS RS je istakao da je grad Bijeljina jedno od najvažnijih mjesta u Republici Srpskoj.

Društvene mreže