log in

Za socijalno ugrožena lica stiglo 470 paketa pomoći /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

14 godina traje bliska saradnja između njemačke Evangelističke zajednice iz grada Grozberen i Udruženja građana „Otaharin“, inače, prijatelji iz Njemačke jako cijene dosadašnji rad ovog Udruženja koji se bavi požrtvovano promocijom i obrazovanjem romske populacije u Bijeljini, iz tih raloga, svake godine dostave im pomoć u vidu odjeće, obuće, prehrambenih namjernica i higijenskih paketa.

Ovaj vid pomoći jako mnogo znači, naročito za  romsku djecu koja redovno pohađaju osnovnu školu.. Zima samo što nije pokucala na vrata, a ovi mališani sad imaju jednu brigu manje, jer je pomoć od prijatelja iz Njemačke stigla i ove godine u pravo vrijeme. Dragan Joković, predsjednik Udruženja građana „Otaharin“ ističe da je ova pomoć svojevrsna podrška naporu romske djece da bez obzira na teške životne uslove ipak imaju volju da se obrazuju, kako bi izgradili sebi  sigurnuju budućnost.

Osim Udruženja „Otaharin“, u saradnju uključen je i Centar za socijalni rad i Udruženje „Nada“, pomoć se dijeli svima podjednako, shodno dostavljenom spisku korisnika ili ti lica kojima je pomoć potrebna.

Ono što je za svaku pohvalu, jeste  ne samo angažman naših Udruženja i Centra za socijalni  rad, nego i humanost i ljubav sa kojom prikupljaju pomoć više od deceniju članovi Evangelističke crkve u Njemačkoj. Iz dugogodišnje saradnje  rodilo se prijateljastvo, pa tako kada dođu sa paketima uvjek se potrude i da obiđu socijalno ugrožene porodice kako bi se na licu mjesta uvjerili i dodatno upoznali sa njihovim kako problemima tako i potrebama.

Društvene mreže