log in

U Bijeljini posluje 1.874 preduzetnika /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izgradnjom infrastrukture u Industrijskoj zoni dva, popravlja se slika privrednog ambijenta u Bijeljini. Od 37 parcela koje je Gradska uprava ponudila investitorima, prodato je 35, potvrđeno je u Odjeljenju za privredu Grada Bijeljina.

Cilj nam je kažu u resornom odjeljenju da obezbijedimo što bolje uslove poslovanja u Industrijskoj zoni. Planom rada u industrijskoj zoni dva predviđeno je da bude zastupljena mala privreda, te uslužne djelatnosti.

Gradska uprava je ove godine učinila značajan korak i kada je u pitanju podsticaj razvoju preduzetništva tako što su preduzetnici koji obavljaju stare zanate trajno oslobođeni plaćanja komunalne takse.

Putem Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća raspisan je i javni poziv za dodjelu grant sredstava koja će biti direktno usmjerena preduzetnicima s ciljem unapređenja njihovog poslovanja.

U Bijeljini se i dalje bilježi pozitivan trend kada je u pitanju broj prijavljenih zanatsko-preduzetničkih radnji u odnosu na odjavljene. Naime, presjek stanja iz prvih devet mjeseci ove godine pokazuje da su na području grada aktivna 1.874 preduzetnika.

U posmatranom periodu najveći trend rasta kada je u pitanju broj prijavljenih radnji bilježi zanatstvo.

Činimo sve kako bi olakšali poslovanje preduzetnicima u Bijeljini i kako bi smanjili namete koji opterećuju ovaj sektor, napominje Savić i dodaje da je samim tim i postupak registracije krajnje pojednostavljen.

Važno je podsjetiti da upravo veliki nameti utiču na to da broj novoprijavljenih preduzeća i radnji u Srpskoj u posljednje vrijeme opada, dok broj onih koje se svakodnevno zatvaraju raste u kontinuitetu.

Društvene mreže