log in

Za sedam dana zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano 799 vozača

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za devet mjeseci 2017. godine stanje bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina je ocjenjeno kao zadovoljavajuće.

U ovom periodu evidentirano je ukupno 763 saobraćajnih nezgoda što je za 12,4% manje u odnosu na 2016. godinu. Sa nastradalim licima evidentirano je ukupno 208 saobraćajnih nezgoda što je za oko 17% manje, dok je sa lakšim tjelesnimm povredama evidentirano 142 saobraćajne nezgode što je za oko 21% manje u odnosu na uporedni period 2016. godine. Sa poginulim licima za devet mejseci evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda što je za jednu više u odnosu na 2016. godinu.

Sa poginulim licima najveći boroj nezgoda ( 7 od 8) dogodio se kao posledica neprilagođene brzine kretanja motornih vozila, saobraćajne nezgode sa teškim  tjelesnim povredama u 28% dogodile su se kao posledica neprilagođene brzine iz kojih razloga je u ovom periodu pojačana kontrola brzine kretanja motornih vozila.

Za prvih sedam dana provođenja republičke akcije kontrolisano je 1234 vozača. Od navedenog broja zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 799 vozača od čega 499 putem ručnih radarskih uređaja, a 300 putem uređaja ''Ramer 10''. Od navedenog broja 260 vozača je pored novčane kazne sankcionisano i putem zaštitne mjere zabrana upravljanja motornim vozilom.

S obzirom na navedeno Policisjka uprava Bijeljina još jednom apeluje  na sve vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju puta, kao i drugim saobraćajnim okolnostima koje važe u saobraćaju.

Društvene mreže