log in

Apsolutni rekord - za dan učlanjeno 5 450 građana

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini za dan se učlanilo 5 450 građana koji su iskoristili povoljnosti povodom obilježavanja Dana biblioteke i 85 godina njenog rada, rekao je novinarima direktor Biblioteke Jovan Cvjetković.

"Time je nadmašen prošlogodišnji rekord od, takođe, velikih 4.200 građana učlanjenih u jednom danu, istakao je Cvjetković. 

Cvjetković je podsjetio da Narodna biblioteka "Filip Višnjić" godinama unazad omogućava građanima Bijeljine jedan dan u novembru značajan popust na godišnju cijenu članarine, što je omogućeno i juče. 

Godišnja članirana za odrasle juče je umjesto 20 KM bila tri KM, za studente, penzionere i srednjoškolce tri umjesto 10 KM, a za osnovce jednu umjesto pet KM. 

Cvjetković je naveo da iz godine u godinu raste i broj posjetilaca Biblioteke koja je prošle godine imala više od 8.000 članova i 146.000 posjetilaca. 

On je dodao da će ove godine broj članova i posjeta Biblioteci biti nadmašen. 

Cvjetković je zahvalio građanima koji su se učlanili u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" i postali dio velike porodice ljubitelja knjige i pisane riječi. 

Društvene mreže