log in

Semberci na Stočnoj pijaci ponovo trguju utorkom /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Semberski farmeri, ubuduće će trgovati stokom na Stočnoj pijaci Agrotržnog centra tradicionalnim pazarnim danom utorkom.

Pijaca će, naime, ubuduće svakog utorka za trgovce i poljoprivrednike biti otvorena od 6 časova ujutru, kažu u preduzeću AD "Grad" koje gazduje ovim pijačnim prostorom.

Problema je bilo i to prije svega zbog toga što su se stvarale velike gužve u saobraćaju ističe Cacanović, a upravo iz razloga što je više od godinu dana radno vrijeme pijace bilo određeno od 10 ujutru do 16 časova popodne i to ponedjeljkom.

Više od godinu dana semberski poljoprivrednici trgovali su na Stočnoj pijaci Agrotržnog centra ponedjeljkom, pa je kažu oni koje smo obišli proteklog utorka to u najvećoj mjeri i uticalo da se prodajom i ne mogu baš pohvaliti. Očekuju da će kupaca biti više već narednog utorka jer kako naglašavaju utorak je u Semberiji ranije bio najjači pazarni dan.

Činjenicom što je za pazarni dan ponovo određen utorak na Stočnoj pijaci, zadovoljan i  Milorad Rankić iz Glogovca.

Ima i onih koji su mišljenja da nije bitno hoće li se na Stočnoj pijaci trgovati ponedjeljkom ili utorkom ako roba ide i ako zarade ima.

Kada je riječ o uređenosti prostora na Stočnoj pijaci u rukovodstvu preduzeća AD "Grad" podsjećaju da su službe preduzeća u obavezi da redovno sprovode dezinfekciju i deratizaciju što je i urađeno u posljednjih desetak dana u saradnji sa bijeljinskom "Eko zaštitom". Da li će se ići u investiciju uređenja Stočne pijace u mnogome će kažu zavisiti od poslovanja i frekventnosti prodavaca i kupaca.

"Cijene ulaza u Stočnu pijacu ali ni cijene vaganja nisu se mijenjale i neće ni ubuduće", ističe Cacanović.

Društvene mreže