log in

Kumanovo i Bijeljina - čvrste bratske veze

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom Dana opštine Kumanovo, 11. novembra, gradonačelnik Mićo Mićić posjetio je ovaj bratski grad, sa kojim Grad Bijeljina više od deset godina ima potpisanu Povelju o bratimljenju.

- Još od 2006. godine, kada smo se pobratimili sa Kumanovom, redovno se posjećujemo i razmjenjujemo iskustava u oblastima kulture, ekonomije i međunarodne saradnje. Posjeta Kumanovu povodom Dana opštine bila je još jedna prilika da učvrstimo naše bratske veze i razgovaramo o mogućnostima za realizaciju zajedničkih projekata. Saradnja sa jedinicama lokalne samouprave u inostranstvu sve više dobija na značaju, jer pomaže u prevazilaženju granica u regionu, ali i u procesima evropskih i svjetskih integracija - ocijenio je gradonačelnik Mićić, dodajući da su bratske veze sa Kumanovom mnogo puta dokazane i da će dva grada nastaviti da ih unapređuju i proširuju.

Bratska veze posebno su došle do izražaja tokom poplava u Bijeljini i vanredne situacije u Kumanovu - kada su dva grada upućivali nesebičnu pomoć jedan drugom.

Društvene mreže