log in

Akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Besplatan pregled vozila u Bijeljini u okviru republičke akcije "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" pokazao je da vozači još nisu zamijenili tečnost za zaštitu motora i rashladnog sistema, rekao je sekretar Auto-moto društva u Bijeljini Slobodan Vujić.

On kaže da je kod većine pregledanih vozila u hladnjaku još čista voda, te podsjeća da je krajnje vrijeme za sipanje tečnosti protiv smrzavanja jer se temperatura vazduha spušta na nulu. 

Prema riječima Vujića, pregledi su pokazali i da su gume na vozilima u Bijeljini u solidnom stanju i zadovoljavajuće, što je bolja situacija nego prethodnih godina. 

Vujić kaže da se pregledi obavljaju na benzinskoj pumpi "Monako" u gradu i da se na vozilu kontrolišu tečnost u kočnicama i hladnjaku, dubina gazećeg sloja pneumatika, svjetlosna signalizacija, kao i brisači i tečnost za pranje vjetrobranskih stakala. 

Preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila uoči zimske sezone sprovedena je u saradnji Auto-moto saveza Republike Srpske, Auto-moto društva i Saobraćajne policije u Bijeljini. 

Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić rekla je Srni da je cilj ove republičke akcije smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica, koje nastaju nepravilnom pripremom vozila za zimske uslove, kao i načina vožnje u zimskim uslovima. 

Ona je napomenula da je zimska oprema u vozilu obavezna od 15. novembra do 15. aprila, bez obzira na vremenske uslove. 

"Apelujemo na vozače i da drže pravilno odstojanje vozila, kako bi izbjegli saobraćajne nezgode uzrokovane nedovoljnom udaljenošću vozila, posebnom u predstojećem zimskom periodu", rekla je Marićeva. 

U ime Policijske uprave Bijeljina, Marićeva je poručila vozačima da pripreme auto za zimu i da voze oprezno.

Društvene mreže